Inspecţia Judiciară a finalizat ancheta în cazul violatorilor din Vaslui. Ce sancțiuni vor primi cei din cauza cărora au fost puși în libertate

image

disciplinară a procurorului Ingrid Botezatu, magistratul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzaţi că au violat o elevă din Vaslui, pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

„Inspecţia Judiciară a finalizat verificările, iar la Consiliul Superior al Magistraturii s-a înregistrat acţiune disciplinară în acest caz”, a declarat pentru Mediafax, Daniela Pantazi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Potrivit unor surse judiciare, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM sancţionarea procurorului Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi magistratul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a trei din cei şapte violatori, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi litera m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004.

Acţiunea disciplinară urmează a fi discutată de Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM în şedinţa din 7 octombrie, reprezentanţii CSM urmând să decidă dacă Ingrid Botezatu va fi sau nu sancţionată.

Conform Legii 303/2004 sancţiunile care pot fi aplicate magistraţilor sunt avertismentul, diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 15% pe o perioadă de la o lună la 3 luni; mutarea disciplinară pentru o perioadă de la o lună la 3 luni la o instanţă sau la un parchet, situate în circumscripţia aceleiaşi curţi de apel ori în circumscripţia aceluiaşi parchet de pe lângă curtea de apel; revocarea din funcţia de conducere ocupată şi excluderea din magistratură.

Publicat de pe WordPress pentru Android

Anunțuri