VIDEO / Cum arată cel mai vârstnic om din lume! Este japonez şi are 112 ani

image

Japonezul Yasutaro Koide, 112 ani, a fost recunoscut cel mai vârstnic om din lume în cartea recordurilor Guinness Book, potrivit agerpres.ro.

Video->-> https://youtu.be/rt4isVgjbPU

Koide a primit această recunoaștere după decesul în iulie al japonezului Sakari Momoi, care îl depășea ca vârstă cu aproximativ o lună. Koide, locuitor al orașului Nagoya (centrul țării), este născut la 13 martie 1903, același an în care frații Wright realizau primul zbor cu echipaj al unui aeroplan și în care a debutat cursa de ciclism Turul Franței. 

Cel mai vârstnic om al planetei a lucrat în tinerețe la un atelier de croitorie pentru bărbați din localitatea Tsuruga, (Fukui, centrul țării). Koide parcurge în prezent călare distanța între casa lui și centrul orașului Nagoya, unde s-a mutat când avea 107 ani pentru a fi mai aproape de fiica sa.

În pofida vârstei înaintate, acest japonez este capabil să meargă singur — deși restul timpului îl petrece în scaunul cu rotile—, să-și folosească propriii dinți în loc de proteză și să citească ziarul fără ochelari, a precizat organizația într-un comunicat.

Titlul de cea mai vârstnică femeie din lume a fost deținut tot de o japoneză, Misao Okawa, până la moartea ei în aprilie, cu puțin înainte să împlinească 117 ani. Actualul record este deținut de americanca Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani, care locuiește în Brooklyn, New York.

Japonia este, după Monaco, țara cu cea mai mare speranță de viață, depășind 80 de ani atât la femei cât și la bărbați.

A.B.

Foto: Captură Youtube

Citeşte şi:

Panică la Spitalul de Județean de Urgență din Galați! Un pacient a anunţat că are o grenadă în sacoşă

BACALAUREAT 2015, sesiunea toamnă. Elevii susţin proba scrisă la limba şi literatura română 
 

Anunțuri