Sărbătoare religioasă! Creştinii îl prăznuiesc azi pe Sf. Cuv. Moise Etiopianul

image

Creştinii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici îi sărbătoresc astăzi pe Sf. Cuv. Moise Etiopianul, Sf. Augustin şi înv. Florentina.

Ortodoxe

Sf. Cuv. Moise Etiopianul; Dreptul Iezechia

Greco-catolice 
Cuv. Moise Etiopianul; Sf. ep. Augustin

Romano-catolice 
Ss. Augustin, ep. înv.; Florentina, fc.

Conform Agerpres, Sfântul Cuvios Moise Etiopianul este pomenit în calendarul creștin ortodox la 28 august. A trăit în secolul al IV-lea, fiind originar din Etiopia, bărbat de culoare — amănunt care este precizat în Patericul Egiptean.

Înainte de a merge în pustia sketică, Sfântul Moise fusese tâlhar, unul renumit pentru răutățile pe care le făcea, căpetenie a unei cete de tâlhari de pe valea Nilului. Ca monah, a arătat atâta râvnă pentru viața ascetică, încât întrecea în sensibilitate pe unii dintre cei mai mari părinți ai pustiei.

A refuzat să plece din chilia sa atunci când zona era amenințată de năvălirea arabilor, socotind după cuvintele lui Hristos și amintindu-și de viața dinainte, când cu sabia își impunea voința, că „acela ce ridică sabia de sabie va pieri”. A fost ucis de năvălitori, împreună cu câțiva ucenici ai săi, arătându-și astfel dorința de a ispăși prin moarte fărădelegile tinereții.

Sursă foto creştinortodox.ro

citeşte şi 

Constanţa: 28 de copii aflaţi în tabără au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Furtună cumplită pe autostradă! Mai mulţi stâlpi au fost smulşi de vânt

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Care sunt bonurile fiscale câştigătoare din iulie

E.V

Anunțuri