Şoc pe Aeroportul Otopeni! Ce au găsit ofiţerii SRI în bagajul unui elveţian!

image

Un bărbat de 34 de ani a reuşit să-i surprindă pe angajaţii aeroportului „Henri Coandă”.

Elveţianul a încercat să iasă din ţară cu cu o comoară compusă din sute de monede vechi. Potrivit informaţiilor oferite de autorităţi, bărbatul a fost prins „cu ocazia controlului de securitate efectuat de către Brigada Antiteroristă din cadrul S.R.I.” . La o verificare amănunţită, ofiţerii au descoperit 347 monede în bagajele de mână ale acestuia. Elveţianul nu avea niciun document justificafitiv şi  a declarat că intenţiona să transporte monedele în Elveţia.

image

La o primă evaluare, şapte dintre monede au fost identificate ca fiind de  provenienţă romană antică, având elemente distinctive ale bunurilor ce fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

image

Ca urmare a celor constatate, autorităţile vamale au reţinut monedele, ulterior acestea fiind predate Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. Politiştii au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la efectuarea de export ilegal, iar monedele au fost trimise în vederea expertizării la Muzeul Naţional de Istorie al României.

Citeşte şi

EXCLUSIV / Povestea halucinantă a unui milionar care a primit custodia copilului, după ce a recunoscut că este gay! SPYNEWS prezintă dovezi şocante, chiar din dosar!

Adevăratul motiv pentru care Gigi Becali ar renunţa bucuros la Steaua! Ce nu a zis milionarul

Anunțuri